A A A

Свръхзвуков бизнес самолет излита през 2020

Първият свръхзвуков бизнес самолет ще поеме пътници на борда в началото на 2020 г. Самолетът е проектиран от бостънската фирма Spike Aerospace, която преговоря в момента с големите авиокомпании.

Spike S-512 е дело на инженери, работили за Gulfstream, Eclipse и Airbus. Самолетът ще развива максимална скорост 2160 км/ч, което ще му позволи да изминава разстоянието от Ню Йорк до Лондон за 3-4 часа, вместо за 6-7, както е в момента.

Свръхзвуковият бизнес самолет ще побира на борда само 18 пътници. Вместо илюминатори проектантите са вградили в самолета огромни прозорци-дисплеи. Креслата са направени от кожа и дърво, а пасажерите ще могат да ползват различни развлекателни системи.

 

 

Фирмената технология Quiet Supersonic Flight (QSF) оптимизира ключови елементи от конструкцията, за да реши частично проблема със свръхзвуковата вълна при преминаване над населени места, пише gizmag.com.

 

Първите комерсиални полети на Spike S-512 се очакват в началото на 2020 година. Твърди се, че цената на билетите ще бъде незначително по-висока от тази за първа класа на останалите самолети.

 

Източник: technews bg

Снимка: Интернет

 

tes