A A A

Viber пуска функция "Скрити чатове"

Едно от водещите приложения за комуникация в света - Viber, обяви цялостно криптиране за всички устройства и платформи с Viber, включително Android и iPhone, iPad, таблети с Android, настолни компютри PC и Mac. През следващите седмици тази функция ще може да се използва от всички потребители, които имат най-новата версия на Viber. Тя включва засилена сигурност във всяко гласово или видео обаждане, съобщения, видеа и снимки, както в групови съобщения, така и в индивидуалната комуникация между потребители.

 

Като част от тази подобрена версия, Viber също стартира функцията „Скрити чатове“, която позволява на потребителите да скрият избрани разговори от основния екран, така че никой освен потребителят да не знае, че съществуват. Тези разговори могат да бъдат достъпни само с помощта на четирицифрен ПИН код, който предоставя допълнително ниво на секретност в личната комуникация на потребителите.

 

„Отнасяме се много сериозно към сигурността и неприкосновеността на личната комуникация на потребителите си и за нас е от решаващо значение, те да се чувстват уверени и защитени, когато използват Viber“, казва Майкъл Шмилов, Главен оперативен директор на Viber. „Поради това, от дълго време работим по тази нова версия, за да сме сигурни, че нашите потребители имат най-усъвършенстваната сигурност на пазара и максимален контрол върху своята комуникация. Това ще продължи да бъде наш дългосрочен приоритет с развитието на дигиталната комуникация“.

 

Източник: expert bg

Снимка: Интернет

 

tes