A A A

Как селфи пръчките могат да те направят милионер

Селфи пръчките придобиха доста голяма популярност през последните години. С тях лесно може да се правят интересни селфита и видео клипове, както и да се включат повече хора в един кадър.

 

Разбира се, не всички са почитатели на тези аксесоари, като те дори са забранени по време на някои концерти и представления. Въпреки това доста хора вече имат селфи пръчка. От това най-доволен е Уейн Фромм, който се самоопределя за изобретател на модерните селфи пръчки.

 

Той прави уточнението "модерни", защото далеч не е първият човек, който е слагал камера на пръчка. Това вероятно е инженерът Хироши Уеда на Minolta, който е правил подобни експерименти още през 80-те години на миналия век. Поне той е извършил първият документиран опит, макар че вероятно преди него и други хора са имали подобни идеи.

 

Фромм обаче вижда своето изобретение като доста по-различно. "Моето устройство е предвидено да се използва с всяка камера и всеки мобилен телефон. Оригиналната селпфи пръчка е доста по-сложна. Моята трябва да издържа в Арктика, прегазих я с трактор, чийто гуми са по над 450 кг", коментира Фромм пред онлайн изданието Business Insider.

 

Още през 2005 г. той е подал документи за патентоване на изобретението си. Година по-късно започва да продава неговата първа версия, наречена Quik Pod. За негов късмет и едновременна беда, продуктът се харесва твърде много. В последствие Фромм открива, че в интернет се продават десетки най-различни копия и фалшификати на неговото изобретение. Открива такива дори в магазините в неговия район в Канада, като на опаковките дори са използвани промо снимки на неговата собствена дъщеря.

 

Той обаче е наясно, че няма ккакво да направи, пък и не е изобретил идеята за поставяне на камера в края на пръчка, просто е направил по-различна интерпретация. Затова решава да изпъкне с качество. Осъвременената версия на неговия Quik Pod е още по-здрава и устойчива на елементите. Фромм я предлага на изгряващата компания GoPro, която харесва идеята и постепенно селфи пръчките придобивят все по-голяма популярност.

 

"Продажбите са доста добри и за доста дълго време. Има ни в най-големите магазини. Предлагат ни в 42 държави", коментира Фромм. Вече е продал над 1 млн. бройки, като най-евтините са по 30 долара, а най-скъпите - по 70 долара, като паралелно с тях предлага и множество адаптери и допълнителни аксесоари. Фром споделя, че не се интересува от копията, които се продават за масови потребители. Доволен е от нишата, която е открил за GoPro и ще продължава да развива компанията си в тази посока.

 

 

 

Източник: Дневник

Снимка: Интернет

 

tes