A A A

Шефът на Apple получава съвети от трима от най-влиятелните мъже в света

Да управляваш Apple е самотна работа, твърди изпълнителният директор на компанията Тим Кук. Трябва да се трудиш по много часове на ден и да взимаш решения, от които зависят хиляди служители.

 

И все пак Кук има някои доста влиятелни познати, към които се обръща за съвет. Това разкрива самият той в пространно интервю за The Washington Post. Става дума за бившия американски президент Бил Клинтън, за изпълнителния директор на Goldman Sachs Лойд Бланкфейн и за бизнес легендата Уорън Бъфет.

 

„Когато обмислях въпроса какво да правим с връщането на пари на акционерите, си казах: „Кой може да ми даде непредубеден съвет?“ Обадих се на Уорън Бъфет. Беше естествено да се насоча към него. Но невинаги следвам сляпо съвети. Те трябва да се претеглят", обяснява Кук.

 

„През 2013 г. трябваше да говоря пред Конгреса за данъчните практики на Apple. Звъннах на Лойд Бланкфейн за съвет, защото той го беше правил преди. Знаех, че ще бъде откровен с мен. Обадих се и на президента Клинтън, с когото се запознах чрез благотворителната фондация“, допълва той.

 

Кук не е единствената фигура по високите етажи на технологичния свят, която се обръща специално към Уорън Бъфет за съвети. Всеизвестно е, че Бъфет и основателят на Microsoft Бил Гейтс са близки приятели и често обсъждат бизнесите си.

 

Източник: expert bg

Снимка: Интернет

 

 

tes