A A A

Съществуването на малък таблет беше потвърдено от Microsoft

На 20 май беше анонсиран новия Microsoft Surface, като очаквахме да видим и малкия Surface Pro 3, който ще се окаже първият компактен таблетен компютър на Microsoft - Surface Mini. Да, но това така и не се случи.


Веднага след анонса се появи информация, че представянето на Surface Mini е било отменено буквално няколко часа преди презентацията умишлено от ръководителя на Microsoft Сатя Надела и Стивън Елоп, който в момента оглавява отдела Microsoft Devices Group.

Твърди се, че топ-мениджърите са решили, че Surface Mini няма да има ключови предимства пред конкурентите в своя сегмент и за това е показан само Surface Pro 3 (който, според Елоп и Надела има тези предимства).

Имайки предвид горното, можем да считаме, че Microsoft наистина готвят пускането на Surface Mini. Днес в Съединените щати започнаха продажбите на Surface Pro 3, а в мрежата се появи ръководство към таблета. В него към момента ентусиастите вече са намерили четири споменавания на Surface Mini. Очевидно Microsoft просто не са имали време да ги премахнат преди представянето.

Очаква се, че Surface Mini ще получи 7.5-инчов дисплей с резолюция от 1440 х 1080 пиксела (съотношение на страните 4:3, както е в iPad), процесор Qualcomm Snapdragon (и съответно Windows RT), както и стилус.

 

 По материали от KalData

 

 

tes