A A A

Ultra HD телевизорите ще стават все по-популярни

По данни Innolux, пазарното проникване на телевизорите с Ultra HD-дисплеи в края на 2014 г. ще става все по-голямо. Тези телевизори ще стават все по-популярни.

Очаква се, че до края на 2014 година 6% от всички продадени телевизори ще са Ultra HD. Най-вероятно обаче този показател може да се увеличи и до 10% - глобалните доставки на UHD-устройства ще достигнат до 20 милиона.

Проникването на Ultra HD телевизорите се разраства бързо. През януари, тази цифра е била 1%, а през април - 6.8%. Твърде вероятно е поради големия потребителски интерес, проникването на UHD-устройствата през тази година да надхвърли 10%.

Твърди се, че в много отношения това се дължи на преориентирането от OLED към Ultra HD от страна на корейските производители - LG и Samsung. Главният виновник за това е неефективността на OLED-панелите (и по-точно голямото количество на брака). В една конкурентна среда, Samsung и LG обръщат все по-голямо внимание на 4K-телевизорите с конвенционалните LCD-матрици (всъщност тези компании към момента точно това показват).Съобщава се, че Samsung и LG показват устойчиви продажби на тези телевизори по целия свят, с изключение на Китай и Япония, където успешно им се противопоставят тайванските и японски производители.
 

По материали от KalData

 

tes