A A A

Първата в света виртуална валута, обезпечена със злато

Собствениците на виртуалната валута NoFiatCoin от компанията Tilmore Investments S.R.L осъществиха една интересна идея. Те закупиха около 107 килограма чисто злато (99,99%), като металът ще бъде използван за отливането на монети за валутата NoFiatCoin (XNF).

Главата на Tilmore Investments S.R.L Робърт Райс (RobertRice) заяви, че NoFiatCoin ще бъде първата в света виртуална валута, която работи чрез децентрализирани транзакции и е обезпечена с драгоценните метали злато и сребро.

Монети от тази виртуална валута могат да бъдат закупени още сега от сайта на компанията (nofiatcoin.com). Всички финансови операции на тази валута се осъществяват чрез виртуалния портфейл Ripple. Още през това лято на 2014 година валутата NoFiatCoin ще може да бъде закупувана чрез дебитни и кредитни банкови карти.

Генералният директор на компанията каза за новата виртуална валута следното: "през месец юни тази година ще рестартираме компютърната платформа и това ще бъде повратен момент на нашия бизнес. Ние полагаме максимални усилия, за да останат нашите клиенти доволни и въвеждаме политиката "гаранция на цената", при която паричният превод ще се осъществи в рамките на не повече от 5 дни, с гаранция за най-ниската цена на XNF в деня на покупката, нещо което е важно за всички клиенти".

Към днешен ден цената на валутата Nofiatcoin достигна 6,93 за USD и 5,11 EUR.


По материали от KalData

 

tes