A A A

Ubisoft: DRM не помага, а пречи

Вицепрезидентът по дигиталните продажби към Ubisoft Крис Ърли се изказа доста остро по отношение на омразната за мнозина DRM-технология, като сподели, че тя не спира пиратите, а само наказва честните потребители.

"Не искам да сме в позицията, в която изглеждаме така сякаш наказваме играещият за нещо, което пиратът така или иначе върши", заяви тази седмица Ърли в интервю за Gamespot. Вместо това, Уилсън казва, че пиратстването на игрите може да бъде намалено, като студиата създават все повече качество и лесно достъпни игри, които обикновения геймър иска да купи, а не да ги изпиратства.

Ърли допълва също, че изход от ситуацията може да се намери и в предлагането на онлайн услуги, които е просто невъзможно да бъдат достигнати от пиратите. "Така че, когато предложите една добра игра и адекватни услуги към нея, вие ще искате не да изпиратствате съдържанието, а да получите достъп до пълното изживяване", заключава той.

Ubisoft се отказаха от ползването на DRM-защита за заглавията си преди две години.

Тези дни пък дойде новината от страна на Bethesda, че Wolfenstein: The New Order е била изпиратствана близо 100 000 пъти.


По материали от KalData

 

tes