A A A

България може да стане производител на електромобили

Напълно е възможно България да стане един от производителите на електромобили. През последната една година технологиите се развиха доста бързо в световен мащаб - както по отношение на тези автомобили, така и по отношение на зарядната инфраструктура. В България изглежда не изоставаме и се поражда все по-голям интерес. Това заяви Красен Матеев от Българска асоциация електрически превозни средства в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

 

Той обяви, че към момента между 50 и 60 са зарядните станции с различен капацитет в страната. Те са основно в големите градове - София, Пловдив, Бургас, Варна, Русе, като броят им непрекъснато расте.  

 

По думите му електромобилите имат два основни аспекта - те са доста по-удобни от конвенционалните автомобили, а инвестицията в тях е икономически оправдана. 

 

Матеев представи и проект на мини електромобил, предназначен за бизнеса, който асоциацията разработва в консорциум с няколко европейски държави.

 

 Върху едно стандартно шаси ще може да се слага различен тип каросерии и купета в зависимост от това за какво ще се ползва. Предвидено е това да може да става лесно и бързо.

служителка, която посреща клиентите на вратата“, спомня си актрисата.

 

Източник: dnes bg

Снимка: Интернет

 

tes