A A A

Скоро: 50% от велосипедите – електрически

България е една от водещите страни производителки на велосипеди в световен мащаб. В момента трендът е в процес на промяна. След няколко години в Европа 50% от продаваните велосипеди могат да бъдат електрически. Това каза международният представител на Easybike Group Джанфранко Чинкота в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

 

По думите му страните, които са водещи в производството на класически велосипеди, са най-заинтересовани от това да започнат производство на електрически такива. Според него съществува опасност за компаниите, които произвеждат традиционни велосипеди.

"Ако не пренастроят производството си, могат да започнат да губят все повече", уточни Чинкота. 53% от велосипедите в Холандия са електрически, даде пример той, отбелязвайки, че общият брой велосипеди в страната се запазва, но се наблюдава спад в дела на традиционните такива. Много страни като Италия, Германия и Франция, които произвеждат традиционни велосипеди, изпитват проблеми в момента.  

Международният представител на Easybike Group коментира още дали компанията разглежда България като инвестиционна възможност. "Бъдещето ни е да произвеждаме електрически велосипеди в Европа", каза той. "Ако имаме добра договореност с българското правителство, можем да инвестираме в България. Вярваме във връщането на производството на среден клас продукти обратно в Европа". 

"Разходите за изграждането на велоалея не са много високи, но почти същите биха били, ако се свържи целият град в една система", посочи още Чинкота.

Той коментира, че политиците в България трябва да обърнат внимание на проблема с градската мобилност. "Ако клиентът ни може да кара безопасно, това ще доведе до промяна в дела на продажбите".

 

Източник: Днес бг

Снимка: Интернет

 

tes