A A A

Най-важните съвети за отлеждане на куче

 

 

 

 

 

1. Хората не са кучета. Това, което ги прави щастливи не винаги е това, което ощастливява нас. Кучетата искат простички неща: редовни упражнения, стабилен водач и честно извоювана любов. 

 

2. Разхождай кучето си най-малко 45 минути всеки ден. Една редовна организирана разходка е от изключително важно значение, особено за кучетата с проблемно поведение. Освен това, разходката е най-силното лепило във връзката ти с кучето.

 

3. Бъди постоянен. Увери се, че всички членове на семейството поставят едни и същи правила и ограничения на кучето.

 

4. Проява на нежност в неподходящия момент може да породи неспокойствие и превъзбуда. Показвай привързаност към кучето си, но след като се натича, нахрани, изпълни команда, не прави бели или стане спокойно и послушно.

 

5. Кучетата опознават света чрез носа си, очите и едва тогава - ушите. При първа среща с куче спечели доверието му като мупозволиш да те подуши преди да те види или чуе.

 

6. Породата не е съдба. При избора на куче важно е не толкова каква порода ще си вземеш, а дали енергията и начина му на живот съвападат с твоите.

 

7. Кучетата имат нужда от водач. Покажи на кучето си, че ти си шефът - научи го на правилна походка и се води от принципа "тренирай, дисциплинирай, обичай".

 

8. Остави кучето ти да проверява времето. Позволявай на кучето си да излиза навън и само да проверява дали е твърде топло, влажно и студено за дълга разходка. Кучето инстинктивно ще разбира, че трябва да съкрати разходката си и да се прибере вътре, на сигурно. 

 

9. Никога не оставяй кучето си в паркирана кола. Дори когато е на сянка, колата задържа много повече топлина от откритото пространство. Освен това, кучето може да се превъзбуди от минаващи пешеходци или да се паникьоса от клаустрофобия, което може да доведе до дехидратация.

 

10. Пази се от времето навън. През лятото винаги носи бутилка вода по време на разходките и наблюдавай кучето си за признаци на дехидратация. През зимата, обувай кучето си в специални зимни ботушки и облекло, подходящо за студено време.

 

 

 

Източник: natgeotv

Снимка: Интернет

 

tes