A A A

Как да обучим правилно нашето куче - изпитани съвети

1. Бъдете последователни

 

Кучетата се учат най-добре чрез повторения. Колкото повече са подложени на едно и също нещо, толкова по-добре и ще го научат-имайте предвид че това важи и за лошите навици.

 

2. Никога не викайте кучето си с команда да дойде при вас, за да…

 

…започнете някакво упражнение за възпитание. Кучетата не са перфектни и в повечето случаи ще правят неща, които не харесвате. Никога не използвайте команда, с която викате кучето да дойде при вас/ела тук, тук до мен и т.н/ ако ще започвате да го дисциплинирате. Винаги вие отидете при него.

 

3. Никога не удряйте кучето си

 

Да си призная на мен понякога ми е било доста трудно да се сдържам.

 

Ако обаче го правите кучето ще се научи да се страхува от вас, а не да ви уважава като негов лидер, като водач на глутницата/кучетата възприемат хората с които съжителстват като част от глутницата във всяка от която има лидер/

 

Биете ли кучето си този лидер няма да сте вие.

 

И както знаем повечето кучета хапят не от злоба, а от страх!

 

4. Винаги награждавайте положителния резултат.

 

Ако вашето куче направи нещо правилно, в отговор на това поощрете го, покажете му че това, което е направило наистина е добро. Може да не е винаги с лакомство, едно “Добро куче” с благ тон също е добър вариант, кучето ще ви усети и разбере повярвайте ми!

 

5. Нека цялото семейство да се намеси в обучението и възпитанието

 

Всеки от хората живеещи с домашния любимец трябва да бъде замесен във възпитанието. Това е много важно и необходимо, за да разбере животното своята роля в семейството или на кучешки език-своята роля в глутницата.

 

6. Не допускайте кучето ви да има доминиращо поведение

 

Как да тренираме кучето си в 10 лесни стъпки?

 

Както вече ви казах кучетата са животни живеещи и оцеляващи под формата на глутници.

 

Ако те чувстват че имат надмощие над вас или над определен член от семейството, това може да ескалира, кучето да си помисли че е лидер на групата, което ще доведе до тежки проблеми в неговото поведение – с две думи ще ви се качи на главата!

 

7. Бъдете търпеливи – обучението отнема време

 

От първите 3-4 месеца до първата година на кучето се постарайте да обърнете най-голямо внимание на възпитанието. Този период е много важен, няма да съжалявате след това. Аз лично го изпуснах и се сдобих с една много непослушна немска овчарка, а в последствие и джак ръсел териер!

 

8. Придържайте се към основното

 

Не започвайте да учите кучето си на странни, смешни и сложни трикове за напреднали само и само да се забавлявате. Оставете в началото сложните команди, придържайте се към основното. Оставете хората, които не са прочели тази важна статия

 

tes