A A A

Къде да разхождаме кучето си организирано в София

Специално оградени пространства за разходка на домашните любимци на софиянци започнаха да се появяват все по-често в градските градини на София. "Дневник" отправи запитване до Столичната община колко са на брой тези кучешки градинки в момента, предвидени ли са още такива за изграждане, къде се намират и каква е целта им.

 

"Целта на тези площадки е посетителите на парка с кучета да разхождат домашните си любимци свободно пуснати в тези заградени пространства, без да са в конфликт с останалите ползватели на парка", обясняват от пресцентъра на Столичната община.

 

В момента на територията на парковете и градини на София има изградени общ шест броя площадки за свободно разхождане на кучета. Най-старата е в парка при паметника на "Съветска армия". В Южния парк има вече две такива кучешки пространства, а наскоро подобна беше оградена на поляната пред т.нар. малко НДК с кино "Люмиер".

 

Кучешка площадка има и в градина "Алжир" (градинката при бившия Майчин дом), както и една в парк "Гео Милев". В парка "Гео Милев" са поставени и табели, показващи кои алеи са позволени за разходка на кучета и кои - забранени, разказаха живеещи в района.

 

В момента се изгражда такава площадка в парк "Хиподрума".

 

Планират се още шест "организирани зони за свободно разхождане на кучета" в парковете "Света Троица", парк "Свети Никола", парк "100 години София", Студентски парк, парк "Дружба" и във втората част на Западен парк. 

 

 

 

Източник: Дневник

Снимка: Интернет

 

tes