A A A

Какво животно да си вземеш, ако искаш екзотичен домашен любимец

Студенокръвни - тук имаш богат избор, може да се спреш на тарантула, змия, игуана, гекон или жаба. Преди да си вземеш някое от тях, научи добре що за животни са, лесно ли се гледат и от какво имат нужда. Повечето студенокръвни животни са спокойни и могат дори да бъдат опитомени. Те не изискват много грижи и са подходящи за хора, които искат да си имат домашен любимец, но нямат достатъчно свободно време.

 

Декоративен пор – това животно е голям сладур и няма да съжаляваш, че си си взел такъв домашен любимец. Порчето обича да спи и не издава почти никакъв шум. Единствената беля, която може да направи, е да отмъкне и скрие нещо твое. Фретката обича да се гушка и постоянно ще търси ласките ти.

 

 

Таралеж – в последните няколко години той доби популярност и вече може да се намери в доста зоомагазини. Таралежът е месоядно животно, така че не бива да го храниш само с плодове и гъби. В никакъв случай не си взимай таралеж, който си намерил навън, освен ако животното не е наранено и няма нужда от лечение. Не бива да правиш едно свободно животно затворник у дома. Вземи си таралеж от зоо магазина, там те са декоративни и са създадени точно с такава цел. Готино е да си имаш таралеж у дома, но ако държиш да гушкаш животинката си, това не е най-доброто предложение за теб.

 

 

 

Източник: teen problem

Снимка: Интернет

 

tes