A A A

5 начина да се мотивирате за упражнения

Ако ви се случва да се събудите сутринта и да сте имали намерението да започнете деня с тонизиращи упражнения за отслабване, да загубите ентусиазъм преди да влезете във фитнес залата или да отложите за пореден път заниманията с йога упражнения, значи сте като много други жени по света. Макар много добре да знаете, че физическата активност се отразява еднакво добре на тялото и на ума, мотивацията да започнете и да следвате една рутина често ви убягва. Ето как се справят професионалните треньори, натоварени със задачата да мотивират своите клиенти всеки ден.

 

5 начина да се мотивирате за упражнения

 

Поставяйте си малки и реалистични цели

 

Често се пренатоварвате, а много по-разумно би било да разпределяте нещата ден след ден, вместо да фиксирате вниманието си върху сваляне на определено тегло или превръщането ви в нещо различно. Дори и с постигането на малки и постепенни промени ще се гордеете от себе си. А това ще изгради увереност, която ще задейства вашата мотивация.

 

Мислете си за ползите от упражненията

 

Кажете си, че дори и в момента да не ви се тренира, след като го направите, ще се почувствате много по-добре. Освен тонус и настроение, ще стегнете тялото си, ще намалите риска от сърдечно-съдови заболявания, рак и депресия и ще подобрите самочувствието и мозъчната си функция. И ако това не е мотивиращо?

 

Облечете се спортно

 

Това е трик, който използват фитнес експертите, когато искат да мотивират клиентите си. Когато някой от тях няма настроение да отиде в залата и да спортува, те го карат просто да облече дрехите, с които тренира. Уловката тук се крие в създаването на ритуал, който види до промяна на поведението и формирането на навик.  В общи линии, след като дрехите са върху вас, идва и мотивацията да се разкършите в тях.

 

Тренирайте в група

 

Най-добрият начин да се мотивирате е да участвате в групови спортни занимания, твърдят експертите. Когато знаете, че приятелките ви разчитат на вас да се появите в залата, това ще ви мотивира да се появите. Освен това, ще създадете уникална общност от съмишленици, които споделят общи интереси. Освен приятелство, ще изградите и специална връзка помежду си. А това означава, че печелите приятелки + стегната фигура. Не е ли мотивиращо?

 

Открийте причината за нежеланието ви

 

Когато клиентите на фитнес експертите са демотивирани, те ги съветват да намерят причината за това състояние. Ако сте в подобна ситуация, просто седнете с лист хартия и химикал в ръцете и напишете причините, поради които не ви се спортува. Трябва да откриете препятствието и да разберете какво ви задържа на едно място. Възможно ли е да сте уплашена от атмосферата на фитнес залата? Възможно ли е да сте  разочарована, защото все още не виждате резултати? Били ли сте си поставили нереалистични цели? Дали не се опитвате да тренирате в най-натовареното време от графика си? Ако си зададете тези въпроси, най-вероятно ще се намери отговор и решение, което ще освободи пътя ви до фитнеса.

 

Източник: lazara 

Снимка: Интернет

 

 

tes