A A A

8 храни, от които косата ви ще расте по-бързо

Банан. В него се съдържа минерала силиций, който подобрява растежа на косата. Освен това този минерал я прави по-гъста и по-здрава. 

 

Картофи. В тях се съдържа минерала бета каротин, който тялото трансформира във витамин А. Този витамин е от изключителна важност за кожата и косата ви. 

 

Цитрусови плодове. Те са богати на витамин Ц, който е може би един от най-важните витамини. Този витамин помага на тялото ви да абсорбира желязото, което е важно за здравето на косата ви. 

 

Зехтин. Ако диетата ви е бедна на мазнини, косата ви ще пострада. Мазнините са важни за здравето и гъстотата на косата ви, а в зехтина се съдържат полезни мазнини, които помагат на сърцето да работи по-добре. 

 

Боб. Този зеленчук е богат източник на протеини и желязо. Това са все съставки, които са важни за косата ви и ще ви защитят от косопада. 

 

Яйца. Те са богати на биотин и витамин Б, които гарантират здравината на вашия скалп. Освен това тези минерали гарантират бързия растеж на косата. 

 

Зелени зеленчуци. Към тях спадат броколи, спанак, тиквички и краставиците. Те са богати на желязо и витамин Б, които както разбрахте са полезни за растежа на косата. 

 

Месо. Избирайте месото, което няма много тлъстини. То ще ви набави протеини, които са полезни за растежа на косата и няма да ви даде много мазнини, които да водят до затлъстяване.

 

 

Източник: fitwell bg

 

tes