A A A

Съвети за гъсти и красиви мигли

Най-важното е да изхвърлите от козметичния несесер онези метални извивачки за мигли, които приличат на уред за мъчение. Те деформират миглите и им помагат да окапят по-бързо.

Освен това поне един ден в седмицата трябва да оставате очите ви да "дишат" и да не употребявате никакви спирали, моливи и сенки.

А за да се радвате на по-красиви и гъсти мигли, запомнете, че миглите не са даденост и ако не се грижите за тях, те ще ви напуснат.

Рициновото масло ще укрепи ресниците ви, ще подпомогне растежа и ще предотврати окапването им. Три пъти седмично може да ги мажете с малко от него. За нанасяне използвайте памучен тампон или клечка за уши, а може и просто да измиете някоя четка от стара спирала.

За предаване на повече блясък и подхранване смесете рициновото масло с витамин А или Е, като съотношението е на три-четири капки масло - една витамин.

Ако имате повече време и искате да потъмните миглите без помощта на химия, може да сварите силен черен чай и да смесите няколко капки от него с рициновото масло.

Каквито и манипулации да извършвате, трябва много да внимавате да не попадне нищо в окото и да не прекалявате с мазането.

На пазара също така се продават различни безцветни и подхранващи спирали, които ще свършат работа на дамите, на които не им се занимава с приготвянето на маска в домашни условия.

Важно е и като изтривате грима си с памуче, да не натискате прекалено силно, защото така скубете миглите си. Освен това, внимавайте и с лака за коса. Колкото и смешно да звучи, често по погрешка пръскате и лицето си, а попаднал върху гримираните ви мигли, лакът за коса ще "бетонира" спиралата и ще ви е трудно после с дегримирането.

 

Източник: edna bg

Снимка: Интернет

 

tes