A A A

7-те тайни на хората, които никога не боледуват

Няма съмнение, ти знаеш най-малко един човек, който успява да сте здрави, дори когато всички около тях се кашляне, кихане, и да се чувстваш нещастен. Безпокоя, нали? Ако някога сте се чудили какво правят, че не сте, вие сте на път да разберете. Попитахме 8 произведение-здрави индивиди, за да разкрие как те укриват настинки, грип и други общи заболявания. Прочетете и крадат си трикове за себе си.

 

1. Допълненително витамин C

 

Всеки път, когато започнете да се чувствате пред разболяване, вземайте 2000 единици витамин C по четири пъти на ден. Тази ударна доза ще влее много сила в организма ви.  

 

2. Спете повече

Експертите по съня са съгласни, че получаването на достатъчно сън е от ключово значение за силната имунна система. Всъщност, изследванията показват, че хората, които спят само 5 до 6 часа на нощ имат 30% повече шанс да лепнат настинка, когато са изложени на вируса. Тези, които спят по 7 часа, намалява риска от разболяване със 17%. Ако започнете да се разболявайте, опитайте се да увеличите времето си за сън поне с 90 минути.

 

3. Бъдете по-решителни

Колкото повече хората се оплакват, че са болни и че често се разболяват, толкова повече им се случва и в действителност. Това е силата на вярата. 

 

4. Използвайте антистрес топки

Почти невъзможно е постоянно да държите имунната си система на високо ниво. Поддържайте я по

здравословен начин. Един от тях са антистрес топките, които може да въртите в дланите си. Други действия със същия резултат са танците, медитацията, визуализациите и утвържденията.4

 

5. Мийте си ръцете

В сезона на вирусите си мийте ръцете възможно най-често. Ако не разполагате с течаща вода и сапун, използвайте антибактериални кърпички или гел. 

 

6. Спортувайте и ходете на фитнес

Редовните упражнения укрепват имунната система и намаляват вероятността да се инфектирате горните дихателни пътища. Добре е това да се случва поне 3 пъти седмично.

 

7. Работете на открито или от дома си, когато е възможно

използването на масовия градски транспорт, докато стигнете до работа, съдържа потенциален риск от разболяване. на малко пространство са събрани много хора, голяма част от които болни, други в тесен контакт с вас, дори да не ви се иска. Ако може да работите дистанционно или от вкъщи - правете го. 

 

 

Източник: ladyzone

Снимка: Интернет

 

tes