A A A

В София пускат модерни къщи на цената на панелка в Люлин

Напълно завършена къща, отговаряща на съвременните стандарти, ще ни струва на цената на панелно жилище в столичния „Люлин”. Това обещават от нова програма.

 

Според управителя й Юри Ангелов стойността на завършена къща „до ключ” ще е 500-600 евро на кв. м. Гарантира се фиксирана цена в рамките на строителния период, който трае 10 месеца, коментира още той.

 

Мераклиите да си построят евтина къща ще могат да избират от над 150 модела с площ от 80 до 220 квадрата.

Ще има и такива, съобразени с архитектурната специфика на българските региони, включително във възрожденски стил.

Важна подробност е, че имотите ще се вдигат върху парцел на клиента. При положение че имотът не е свързан с канализация или се намира извън населено място, то ще се предвижда автономна пречиствателна министанция. От програмата обещават още да оказват съдействие за по-бързо изкарване на всички необходими документи за започване на строителството.

Заложените критерии за енергоефективност на тези еднофамилни къщи ще са по-високи от действащите сега български стандарти.

 

Те ще отговарят на германските. Въпреки ниската цена в къщите ще бъдат използвани само качествени материали и системи от известни фирми, казват от програмата. Тя обединява десет големи европейски производители на строителни материали и техника за дома, представени в България. Една от банките е разработила специална схема за финансиране на строителството на еднофамилните домове.

 

 

Източник: pariteni.bg

 

Снимка: Интернет

 

tes