A A A

Ръководството на столичния градски транспорт подаде оставка

Цялото ръководство на Центъра за градска мобилност (ЦМГ) депозира оставки. На предстоящото си заседание в четвъртък Столичният общински съвет ще обяви конкурс за нови шефове на ЦГМ. 

 

Това обяви председателят на СОС Елен Герджиков, който подчерта, че петимата от ЦГМ са назначени от съветниците пак след конкурс през 2014 г. Зам.-кметът по транспорта Любомир Христов пък депозира оставка пред кмета Йорданка Фандъкова. 

 

Скандалът избухна след разследване на Нова тв за обществената поръчка за навеси на спирки в столицата, спечелена от съпруга на депутатката от ГЕРБ Ирена Коцева, която също депозира оставка в парламента. 

 

От ЦГМ си тръгват изпълнителният директор Симеон Арнаудов, Свилен Кръстев, Тодор Тодоров, Надя Маринова и Румен Стоилов. Първите четирима бяха шефове до провеждане на конкурс от 2012 до 2014 г., когато отново се класираха в ръководството. 

 

Назначена е проверка по обществената поръчка, уточни Герджиков. Той допълни, че ако се установи разминаване с техническата изисквания на навесите, виновният ще понесе наказателна отговорност.  

 

Все още тече гаранция по поръчката, столичани няма загубят нищо, изпълнителят носи отговорност за извършените дейности, каза Екатерина Йорданова, шеф на транспортната комисия в Столична община. 

 

Скандалът, предизвикал оставките, няма нищо общо с тарифната политика на Столична община. Той не е доказателство за лошо управление на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) и основание да се преразглежда поскъпването на билета за градския транспорт, заяви Герджиков. 

 

 

 

Източник: offnews

Снимка: Интернет

 

tes