A A A

Два допълнителни бързи влакa между София и Варна ще се движат през летния сезон

От утре (28 април) до 25 септември два допълнителни бързи влака със задължителна резервация ще пътуват всеки петък от София до Варна през Горна Оряховица и в неделя в обратното направление. Допълнителните влакове ще се движат в отговор на повишеното търсене на транспортни услуги между столицата и черноморския град през летния сезон. Това съобщиха от пресцентъра на "Холдинг Български държавни железници" ЕАД.

Бързият влак със задължителна резервация № 2671 от София за Варна ще потегля всеки петък от Централна гара София в 14:15 часа и ще пристига във Варна в 21:25 часа. В обратното направление, бързият влак със задължителна резервация № 2672 от Варна за София, ще пътува в неделните дни, като ще тръгва от гара Варна в 12:20 часа и ще пристига в София в 19:41 часа.

По маршрута София – Варна – София композициите на двата сезонни бързи влака „Варна Уикенд” ще бъдат съставени от три второкласни вагона и един първокласен вагон.

През периода на Великденските празници бързите влакове със задължителна резервация София – Варна – София („Варна Уикенд”), вместо на 29 април (петък) и 1 май (неделя), ще се движат извънредно на 28 април (четвъртък) от София до Варна и на 2 май (понеделник) от Варна до София, както и на 5 май (четвъртък) от София до Варна, вместо на 6 май (петък).

Клиентите на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД могат да получат подробна информация на гишетата „Информация” и билетните каси в железопътните гари.

 

 

Източник: Фокус

Снимка: Интернет

 

 

tes