A A A

Ремонти на основни улици и булеварди започват в София

В София започва сезонът на ремонтите. Затваря се едното платно на улица "Георги Софийски” заради строежа на метрото, тръгва ремонт и по бул. „Владимир Вазов".

Заради строежа на метрото се затваря едното платно на централната улица "Георги Софийски" - в участъка между бул. "Пенчо Славейков" и ул. "Константин Иречек". 

 

През следващите две години движението там ще се осъществява двупосочно в новоизграден два пъти по-тесен участък. 

 

"Ще се запази двупосочно движение по тази точно временна връзка, която беше изградена. Надявам се, че гражданите ще проявят разбиране. Просто е необходимо технологично време за изграждане на новите съоръженията свързани с метрото", каза зам.-кметът Дончо Барбалов пред БНР.

 

Днес започва и ремонт на булевард "Владимир Вазов". Реконструкцията ще се изпълнява поетапно. Тя включва 5.2 км - от моста „Чавдар” до бул. „Ботевградско шосе”, включително прилежащите му съоръжения, както и 1.5 км от бул. „Ботевградско шосе” - от ул. „Витиня" до ул. „Летоструй". 

Предвижда се да бъдат цялостно реконструирани 11 съоръжения - 10 мостове и надлези и 1 подлез.

 

Проектът включва полагане на изцяло нова пътна настилка, но освен нея обновяване ще получат тротоарите и осветлението.

 

"По състоянието на пътя всеки, дори неспециалист, може да прецени, че се касае за необходимост от сериозен ремонт и точно това ще започнем. Основата на пътя също трябва да се промени. Тук деформационната фуга също не е в добро състояние, така че много неща трябва да се свършат, а и съответно ние ще контролираме качеството", обясни зам.-кметът. 

 

Строително-монтажните работи започват от южното платно на булеварда в участъка между улиците „549" и „Поп Грую". Там движението ще се извършва двупосочно в северното платно. 

 

Подробности в промените в движението са качени в сайта на Столична община вижте тук >>>

 

По бул. "Монтевидео" ремонтни дейностите вече текат. 

 

В края на месеца се очаква да започне и работата по разширението на бул. „Черни връх”, който трябва да се свърже с Южната дъга на Околовръстния път. 

 

За началото на юли пък е планиран и вторият етап от ремонта на бул. „Витоша” до Южния парк. 

 

Очаква се ремонтите да затрудняват движението в столицата през цялото лято. 

 

Цялостна реконструкция ще има за 30 вътрешноквартални улици. За други предстои частичен ремонт. В момента се извършва цялостен ремонт на 9 улици.

 

За да се избегнат задръстванията, от общината съветват да се използват алтернативни маршрути.

 

Източник: дир бг

Снимка: Интернет

 

tes