A A A

Все повече компании местят офиси извън София

Две трети от сделките с бизнес имоти в сегмента на офис площите се осъществяват с компании от IT и аутсорсинг сектора. Пазарът на офис площи продължава да набира скорост, като се засилва интереса към Пловдив като място за разкриване на нови офиси.  Това стана ясно по време на годишната аутсорсинг конференция, организирана от Българската аутсорсинг асоциация.

 

Инвеститорите от високотехнологичните компании са привлечени от квалифицираните кадри и университетския профил на града, както и от добрите условия за правене на бизнес в Пловдив. Все повече нараства броя и на българските компании, които търсят качествени офис площи.

 

Продължават и процесите на преструктуриране, релокация и оптимизация на пазара. Наемателите се ориентират към голямоформатни офиси, на комуникативна локация, с възможности за изграждане на гъвкави работни пространства. На точно тези предимства залага най-новия проект да офис сграда - Офис парк Пловдив на Галакси Инвестмънт Груп.

 

"Офис парк Пловдив е изключително важна от стратегическа гледна точка инвестиция. Проектът ще направи по-ефективна работата на много компании, които навлизат или вече работят в Пловдив и се развиват в областта на аутсорсинг и IT  индустрията. Горди сме, че сме част от цялостния процес по изграждане и налагане на града като инвестиционна дестинация и високо ценим интереса и запитванията към Офис парк Пловдив”, коментира управителят на инвестиционната компания, която развива проекта Константин Бояджиев.

 

Седеметажната сграда на Офис парк Пловдив ще бъде готова през октомври като от компанията инвеститор в проекта съобщиха, че интересът на наемателите е огромен и над 60% от площта е вече отдадена. В моментът се работи по довършителните работи и специфичните изисквания на наемателите за оформлението на вътрешното пространство. Предлаганите офиси ще отговарят на най-високите изисквания на наемателите и европейските стандарти за качество. Проектът залага на комуникативна локация, отворени офис пространства и подземни паркоместа в озеленена градска среда.

 

2015 г. е била поредната успешна година за българската аутсорсинг индустрия, като компаниите в бранша са регистрирали ръст на бизнеса си от порядъка на 15-20%, а броят на заетите в сектора вече надхвърля 40 000 служители, отчетоха от аутсорсинг асоциацията.

 

Аутсорсинг секторът изпреварва по темпове на развитие всички други отрасли у нас, като през 2014 г. годишният оборот бележи ръст от 13,7% спрямо 2013 г. или 3 на сто от БВП. Значителна роля за това развитие има и град Пловдив, който беше обявен за най-добрият град за развитие на аутсорсинг индустрията  по време на наградите Bulgarian Outsourcing Excellence Awards 2016.

 

 

Източник: Днес бг

Снимка: Интернет

 

tes