A A A

Фандъкова: София не е блокирана, има затруднения, но се работи много сериозно

 

 

По темата за сигурността в столицата към Йорданка Фандъкова беше отправен въпросът: „Не е точно Ваша работа, но готова ли е България, ако се случи нещо подобно на случилото се в Ница или онова, което се разигра в Турция, разбира се то има друг характер, опит за военен преврат, по-скоро готова ли е София да реагира адекватно?“, попита водещата Илиана Беновска.

 

Йорданка Фандъкова отговори, че сме станали свидетели на чудовищен акт в Ница и иска отново да поднесе съболезнования на близките на загиналите. Тя продължи, че никой не е застрахован от подобно нещо и още повече трябва да вярваме, че е изключително важна стабилността и сигурността. Поддържа се непрекъснат контакт с МВР, със СДВР. Столичният кмет обясни, че през последните години са направени много сериозни инвестиции по отношение на видеонаблюдението, през тази година програмата е продължена и вече се наблюдават 400 обекта, като от една година тези обекти се наблюдават в реално време и от СДВР.

 

„Днес ми върви на черен хумор, но ние много престъпници си ги имаме заснети, сега се сещам за момчето в Борисовата градина, което го убиха преди две години през пролетта, има заснет някакъв там, но нямаме установен извършител!“, отбеляза водещата Илиана Беновска.

 

Йорданка Фандъкова отговори, че наистина за съжаление в конкретния случай няма резултат, но все пак когато има видеонаблюдение със сигурност има превантивен ефект. „Няма как да сме вън от това, което се случва и наистина е важно да оценяваме това, което имаме, да се грижим за стабилността и сигурността, пак ще кажа, че никой не е застрахован!“, отново подчерта кметът на София.

 

Сега да слезем на земята, на пътищата на София и да Ви попитам, малко шеговито, как живее София в обсадата на ремонтите и строителството? За да отговорите по-обективно ще Ви кажа един виц – Един повикал такси и му казал – закарай ме до МОЛ Парадайс, обаче не минавай оттук, оттук, оттам, шофьорът го закарал отнякъде си за 10 минути, рекордно време. Той го попитал как успя да ме закараш, по какъв маршрут мина? Шофьорът отговорил – няма да ти кажа маршрута, защото ти ще го кажеш на Йорданка Фандъкова и тя ще разкопае и там! Знаете ли го този виц?”, попита водещата Илиана Беновска.

 

Йорданка Фандъкова отговори, че вицът не е нов, миналата година също е имало подобни реплики и продължи, че през тази година продължават инвестициите в базовата инфраструктура. Столичният кмет изказа своята благодарност на хората, защото те са разбрали, че ако искаме да оправим града си, трябва да инвестираме и да работим. Що се отнася до конкретния участък, Фандъкова обясни, че тази сряда се пуска новият участък от метрото до метростанция „Витоша”, той е завършен за по-малко от 2 години и ще може да бъде ползван от 20 000 души. Участъкът е 1,3 километра, открива се и нова метростанция „Витоша”. През първия ден пътниците ще се возят безплатно от станцията.

 

 

 

Източник: 24 часа

Снимка: Интернет

 

 

tes