A A A

От сряда метрото ще вози до ”Хладилника”

От сряда метрото ще спира на станция "Витоша" в столичния квартал "Хладилника", съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

 

Новият участък от метрото до метростанция "Витоша" е завършен за по-малко от 2 години и ще може да бъде ползван от 20 000 души. 

Участъкът е 1,3 километра, открива се и нова метростанция "Витоша". 

През първия ден пътниците ще се возят безплатно от станцията, обяви столичният кмет в ефира на Канал 3.

 

Йорданка Фандъкова се похвали, че метрото в по-голямата си част се финансира с европейски средства. Обектът се дава за пример от Европейската комисия и затова се очаква на откриването в сряда на метростанция "Витоша" да присъства и представителят на ЕК в България Огнян Златев. 

 

Новата станция на кръстовището на бул. "Черни връх" и ул. "Сребърна" ще бъде отворена за пътници от 14 ч, съобщи шефът на "Метрополитен" Стоян Братоев. Очаква се да я открият премиерът Бойко Борисов и кметът Йорданка Фандъкова, предаде агенция КРОСС. 

 

Йорданка Фандъкова съобщи, че вече е започнат един от последните големи обекти, това е цялостната реконструкция на улица "Козлодуй”, която е била в много лошо състояние. До ноември трябва да завърши цялостната реконструкция с подмяна на ВиК мрежата. 

 

Кметът на София посочи най-големите инфраструктурни обекти тази година в столицата – улица "Обиколна” в жк "Дружба”, "Монтевидео”, бул. "Черни връх”, бул. "Витоша” продължението до "Южен парк”, ул. "Козлодуй” и един от най-тежките обекти – ул "Богатица”. Последната е много важна, защото по нея минава сериозен трафик, там също се подменя ВиК мрежата и топлопроводите, посочи Фандъкова.

 

Последният от големите обекти е бул. "Владимир Вазов" заедно с останалата част от "Ботевградско шосе”. 

 

Първият етап на обектите ще приключи през есента, следващата година се продължава с втория етап. Йорданка Фандъкова съобщи, че големите мостове в София се приключват с ремонта на мостовете по "Владимир Вазов”.

 

Източник: dir bg

Снимка: Интернет

 

tes