A A A

Ремонтът по бул. "Витоша" ще приключи до 15 август

Ремонтът на бул. "Витоша", в района от бул. "България" до входа на Южния парк, се очаква да приключи до 10 дни, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова. Като предполагаема дата тя предвижда 15 август. В района бяха изцяло подменени релсовият път и канализацията.

 

Движението в централните части на столицата постепенно се отпушва. Очаква се да се пусне движението по ул. "Козлодуй" до 20 октомври. В момента там строители полагат нови безшумни релси. Трамвайното шосе се подменя в частта на улицата от бул. "Мария Луиза" до ул "Константин Стоилов" - ул. "Индустриална".

 

Трасето е с дължина около 850 метра и с него се обновяват пътните платна, канализацията, осветлението и тротоарите, а за ремонта общината е отделила около 4,3 млн. лв.

 

"Надявам се изпълнителите да се мобилизират и да приключат навреме или по-рано, защото след 15 септември движението е по-натоварено", коментира Фандъкова по време на инспекция на строителните дейности по улицата, пише "Труд".

 

През септември майсторите трябва да приключат и с първия етап на ремонта по бул. "Владимир Вазов", където заедно с обновяването на 8 моста ще има нови пътни платна, тротоари и улично осветление. През ноември трябва да е готова и ул. "Обиколна" в кв. "Дружба".

 

Фирмите ще плащат 30 хил. лв. неустойка на ден за забавяне на ремонтите на улици и булеварди в столицата, добави още столичният кмет.

 

 

Източник: expert bg

Снимка: Интернет

 

tes