A A A

ЧЕЗ стартира профилактика на 800 трафопоста в района на София

ЧЕЗ Разпределение България ще извърши профилактика на 800 трафопоста в района на София в периода септември-октомври 2016 г. С цел намаляване на броя на планираните изключвания във връзка с профилактиката, компанията ще извърши термовизионна диагностика на съоръженията и всички констатирани забележки ще се отстраняват незабавно.

 

„Термовизионната диагностика е превантивна дейност, която позволява да се откриват нередности по съоръженията в най-ранен стадий, като по този начин се намалява рискът от възникване на по-тежки аварии", каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ Разпределение България.

 

През 2016 година компанията инвестира средства и труд в ремонт на 30 въздушни електропроводни линии, просеки по трасетата на 10 електропровода и цялостна подмяна на около 10 000 метра кабели средно напрежение. Ще бъде извършен ремонт и подмяна на 300 разпределителни касети. ЧЕЗ Разпределение България ще направи цялостен ремонт на отклонение от електропровод, осигуряващ основно захранване на кв. Владая и кв. Мърчаево в столицата. Компанията ще извърши монтаж на птицезащитни съоръжения, чрез които ще се осигури предпазване на мрежата, защита на живота на птиците и намаляване на аварийните прекъсвания на електрозахранването.

 

За първите 6 месеца на тази година ЧЕЗ Разпределение България инвестира 15, 5 млн. лева в електрозахранването на столицата. За цялата 2016 г. ЧЕЗ планира да вложи в мрежата на столицата общо около 67 млн. лева.

 

 

Снимка: Интернет

Източник: Кросс

 

tes