A A A

Кампанията „Дари кръв“ се завръща в София с последна кръводарителска акция

Инициативата „Дари кръв“ на Българската национална телевизия, Националния център по трансфузионна хематология и Първа инвестиционна банка се завръща в София с последна кръводарителска акция. Утре – dari kruv14 септември, ще бъдат разкрити още два пункта за желаещите да подкрепят кампанията. Всеки, който иска да дари кръв, може да го направи от 9:30 до 13:30 часа в офисите на Първа инвестиционна банка на ул. „Енос“ №2 и бул. „България“ №81Г.

 

Целта на кампанията е да популяризира акта на доброволното кръводаряване, който е жизненоважен. Проектът „Дари кръв“ получи широка обществена подкрепа и вече реално спасява човешки животи, благодарение на десетките доброволци, които показаха съпричастност и дариха кръв във временните пунктове на кампанията в градовете София, Пловдив, Стара Загора, Варна и Плевен.

 

Водени от желанието да подпомогнат дарителството у нас, зад инициативата застанаха водещите на БНТ Аделина Радева, Спас Кьосев и Ути Бъчваров, актьорът Христо Мутафчиев, поп певецът Любо Киров, музикантът Митко Кърнев, сноубордистите Александра Жекова и Радослав Янков.

 

Обобщени данни с резултатите от кампанията дотук ще предостави директорът на Националния център по трансфузионна хематология д-р Николай Андреев в утрешното издание на „Денят започва“ по БНТ1.

 

 

 

Източник: BNT

Снимка: Интернет

 

 

tes