A A A

Напредва проектът за Околовръстното на София от "Младост" до магистрала "Тракия"

Напредва проектът за Околовръстното на София от "Младост" до магистрала "Тракия"

 

Готови са части от проекта за софийския Околовръстен път от кв. „Младост-4" до автомагистрала „Тракия“, съобщи на конференцията „Форум градът“ инж. Ангел Янев, и. д. директор на общинското предприятие „Софпроект – общ градоустройствен план“.

 

Той съобщи, че се работи и по участъка от Околовръстния път от бул. „Бъкстон“ до автомагистрала „Люлин“. Този проект обаче в момента е в „регулационна процедура“, обясни той. 

 

Дължината на първия участък и приблизително 6 км, а на втория - 8,3 км.

 

Проектът от квартал "Младост-4" до магистрала „Тракия“ включва шест пътни възела, решени основно като естакади над кръгови кръстовища, възможности за пресичане за пешеходците и три пасарелки за участъците, където това не е възможно.

 

Този участък е вече регулационно обезпечен, има решение на Столичния общински съвет от 28 януари т. г., с което е приет регулационният план. Разработени са доста части от проекта, около 16 на брой“, поясни експертът.

 

Той определи участъка между Лозен и Герман като "много тежка задача".

 

Вторият участък от бул. „Бъкстон“ до автомагистрала „Люлин“ е по-назад като проектиране, заяви инж. Ангел Янев. За този участък е предвиден тунел с дължина малко над 1 км – от бул. „Бъкстон“ до малко преди бул. „Цар Борис III“.

 

Планирани са и естакади – от бул. „Цар Борис III“ до бул. „Н. Петков“ (1,5 км) и от бул. „Н. Петков“ до жп връзката София – Перник.

 

При третия участък - от жп линията до магистрала "Люлин", е предвидена и реконструкция на стената на язовир "Суходол". 

 

Проектът е съобразен със спирките на транспорта и за втората част също са предвидени пасарелки. 

 

 

Източник: inestor

 

Снимка: Интернет

 

tes