A A A

11 739 лв. събрани благотворително на маратон София и турнира на феновете

11 739 лв. събра благотворителната кауза на маратон София 2016 и турнира на феновете на чуждестранните отбори у нас. Средствата са предназначени за Сдружението „Деца с онкохематологични заболявания“.

За всеки стартирал в маратона на 9 октомври организаторите от „София 2018 - Европейска столица на спорта 2018“ осигуриха по 1 лв. или общо 3200 лв. По същото време кампанията на Асоциацията на българските фен клубове на чуждестранни отбори(АБФКЧО) събра на VI традиционен футболен турнир на новия комплекс „Спортна София“ в Зона Б5 сумата 8539 лв. Игрищата бяха осигурени безвъзмездно от Столична община и София 2018. Така общо 11 739 лв. бяха дарени на Сдружението „Деца с онкохематологични заболявания“, а броят на всички дарители е 27.

Сумата бе преведена по банков път още в понеделник, а днес символичният чек бе връчен от Анатоли Илиев, оргсекретар на София 2018 и адвокат Иван Иванов, председател на АБФКЧО, на Виолета Димитрова, представител на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ на кратка церемония в ИнфоЦентър София 2018 – Европейска столица на спорта.

„От година на година стават все повече желаещите да се включат в подобни благородни каузи, нарастват и сумите, с които се подпомагат децата в нужда. Радостно е, че „София – Европейска столица на спорта“ обединява хората и за такива кампании. В близко време ще се ангажираме и с още подобни инициативи,“ заяви Анатоли Илиев, организационен секретар на София 2018.

Задоволство от активността на участващите и от нарастването на събраните суми изрази и адвокат Иван Иванов, председател на АБФКЧО. „Благодаря на участниците в турнира и на всички, които подпомогнаха каузата. Надявам се с благотворителност да се ангажират все повече и повече хора у нас, особено сред спортуващите младежи,“ каза още Иванов.

На церемонията присъства и адвокат Елена Тодоровска, член на УС на Детска футболна академия „Комета“, която разказа за дейността на Академията и включването в подобни благотворителни мисии.

Ръководствата на София 2018, на АБФКЧО и на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ благодарят на всички участвали в празничните събития и най-вече на тези, отделили малко или повече средства, за да помогнат на раково болни деца.

 

Източник: Монитор

Снимка: Интернет

 

 

tes