A A A

Ерик Еманюел Шмит се срещна с директора на Народния театър

Авторът на хитовото представление „Г-н Ибрахим и цветята на Корана” пожела попътен вятър на Мариус Донкин

 

Най-прочутият френски драматург Ерик Еманюел Шмит поздрави новия директор на Народния театър Мариус Донкин и му пожела попътен вятър в новото начинание.

 

Авторът на хитовата пиеса „Г-н Ибрахим и цветята на Корана” – един от най-успешните моноспектакли на Мариус Донкин, който години наред се радва на нестихващия интерес на публиката, посети Народния театър, за да се срещне с актьора. „Пожелавам големият артист, когото познавам, да бъде и голям директор”, бяха първите думи на Шмит при срещата му с Донкин. Той остана впечатлен от театъра и Голямата сцена, а срещата му с директора на театъра продължи повече от два часа.

 

Самият Шмит в момента играе във Франция „Г-н Ибрахим и цветята на Корана”, предстои му и турне в Италия и Канада. По време на разговора си с Донкин двамата обсъдиха и идеята за съвместен проект.

 

„Срещите с личности като Ерик Еманюел Шмит винаги са вдъхновяващи и аз съм щастлив, че това се случи”, каза Донкин. Той си припомни едно от най-важните неща, които е научил от големия драматург, а именно – че най-важна в изкуството е истината, защото тя преодолява всичко.

 

Мариус Донкин подари на Шмит специален албум, посветен на историята на Народния театър „Иван Вазов” и му връчи и благодарствено писмо за вдъхновяващата съвместна работа през годините.

 

 

Източник: theatre art

 

Снимка: Интернет

 

tes