A A A

Първи коледен концерт на ежегодния Благотворителен базар

 

Специален коледен концерт на 21 ноември в София е изненадата на тазгодишния Благотворителен базар на Международен женски клуб – София. Базарът ще се проведе на 4 декември в Inter Expo Center, а в концерта ще вземат участие Орлин Павлов, суинг триото Sentimental Swingers, победителката в X-Factor Християна Лоизу и фламенко бандата Del Padre. 

 

Големият коледен концерт ще бъде акцентът на външния коледен пазар, който тази година ще изнесе част от Благотворителния базар извън залите на IEC. Концертът ще започне в 17 часа, а негов водещ ще бъде Наско от БГ радио. Всички посетители на Базара ще имат свободен достъп до концерта – не се изисква закупуване на допълнителни билети.

 

За посетителите с дарителски билети от 40 лв. е предвидена и специална церемония с официалните гости на събитието. Тя ще започне в 10 часа, а за атмосферата й ще се погрижат Софийският духов оркестър и оперната певица Петя Стоева. Официални гости ще бъдат Илиана Раева, президент на Българската федерация по художествена гимнастика, българският национален отбор по художествена гимнастика, който донесе на България бронзов медал от Олимпийските игри в Рио, и треньорката на отбора – Ина Ананиева.

 

Двадесет и второто издание на ежегодния Благотворителен базар, организиран от Международен женски клуб – София, тази година е с удължено работно време от 10:30 до 19 часа. 

 

Посетителите ще имат целия ден на разположение, за да преживеят емоцията на повече от 60 държави. На техните щандове те ще намерят подаръци, дрехи, произведения на изкуството, ръчно изработени сувенири, козметика, местни храни и напитки. Всички средства, събрани по време на Базара, са за благотворителната организация на Международен женски клуб – София, която всяка година подкрепя повече от 20 различни благотворителни каузи и организации.

 

Освен обикновените билети (на цена 2 лв. за ученици и пенсионери, 4 лв. за всички останали и безплатни за деца до 10-годишна възраст), вече има и специални билети дарения, които са на цена от 40 лв. и включват ранен вход за Базара в 9 часа и присъствие на церемония с официалните гости на събитието, бърз достъп навсякъде, чаша шампанско и специални подаръци.

 

Източник: inews

 

Снимка: Интернет

Конференция за електронна търговия ще се проведе в София

На 26 ноември тази година ще се състои E-COMMERCE WORKSHOP - конференция за специалистите и предприемачите, работещи в сферата на електронната търговия. Събитието ще съсредоточи вниманието на аудиторията върху “бек-офис“ операциите на онлайн магазините – логистиката, обслужването на клиентите и платежните системи. Зад фасадата на красивия и функционален уебсайт и уеб каталог с продукти, е нужно да стои една добре работеща организационна структура. Ще бъдат засегнати теми, известни със своето чуждестранно звучене като фулфилмънт, аутсорсинг, дропшипинг, кол-центрове, но широко разпространени и познати в бранша. Ще бъде предоставена ценна информация за добрите български и международни е-комерс практики в дейностите, които се случват веднага, след като клиентът натисне бутона "Поръчвам". Участниците на предстоящата конференция ще обсъдят проблемите на операциите в сектора на електронната търговия и ще се опитат да намерят актуални и ефективни решения. Конференцията ще е и място за неформална среща между участниците на този пазар. Лектори ще бъдат български и международни висококвалифицирани специалисти в сферата на фулфилмънт, обслужване на клиенти и платежни системи, както и успешни предприемачи с голям практически опит, който те ще споделят с участниците. Конференцията за електронна търговия E-COMMERCE WORKSHOP ще се проведе на 26.11.2016 година в София, в Бизнес хотел Анел. Спонсори на събитието са новатe за България платформа за фулфилмънт ReWorker и платежната система Paysera, както и хостинг компанията Coolice Host и аутсорсинг фирмата Customer Care Bulgaria.

 

 

 

Източник:  Актуално

Снимка: Интернет

 

Григор идва за турнира в София

Григор Димитров ще участва във второто издание на турнира по тенис "Гаранти Коза София Оупън" от веригата ATP, обявиха организаторите вчера. Надпреварата ще се състои от 5 до 12 февруари догодина в зала "Арена Армеец". "За мен е удоволствие да бъда част от турнира в София", каза Григор Димитров.

 

"Ще бъде чест за мен да играя в родината си и да споделя част от вълнението на световния тенис. Заедно ще се наслаждаваме на тенис от най-високо ниво в София. Ще се видим скоро!", каза Димитров. Министър Красен Кралев присъства на пресконференцията вчера. "Това без съмнение е най-значимото тенис събитие в България. Изключително сме доволни как протече първото издание на турнира. Имахме четирима участници от топ 30 на ранглистата. Над 30 000 зрители посетиха турнира, а на финала имаше 8500 човека. Това е много голяма рядкост. Получихме изключително висока оценка от АТП. Договорът на турнира в София е за три години, но съвсем скоро се надявам да обявим продължаването на този срок", заяви министър Красен Кралев. Новият турнирен директор Пол Макнами, който е бивш шеф на "Аустрелиън Оупън" и "Хопман Къп", нямаше търпение да съобщи новините на българската публика.

 

"Освен Григор, ще дойде и Доминик Тийм. Те са бъдещето на мъжкия тенис. Възхитени сме, че те ще покажат своя огромен талант в София. За публиката винаги е вълнуващо, когато една от звездите на турнира е представител на страната домакин", каза той. "Пускаме билетите в продажба в сряда, надяваме се "Арена Армеец" да е пълна, за да покажем, че този турнир има голямо бъдеще тук", добави Макнами. Цените на белите започват от 10 лв. Деца и пенсионери ползват 50 процента отстъпка в първите пет дни на турнира и 25 процента за останалите три, както и за седмичните билети. Зрителите могат да спестят до 160 лева, купувайки си седмичен билет.

 

Източник: Стандарт

Снимка: Интернет

 

Академичен форум за извънземни гостува в София

Според проф. Филипов контакт с извънземен разум би помогнал да решим някои от проблемите, пред които сме изправени, например с енергията. 

 

Освен това по думите му ние се намираме пред екологична, социална, морална криза, а трудно можеш да разбереш дефектите на една система, ако си вътре в нея. Ученият смята, че извънземният разум не е агресивен и се мотивира с артефактите, които според него показват, че е имало посещения - и при маите, и в Египет, и в Китай, и в Персия. 

 

Стивън Хокинг: Контактът с извънземните ще е пагубен за нас > > 

 

На конференцията ще бъдат разгледани и неидентифицираните аерокосмически феномени, ще бъдат показани документи, потвърждаващи контакти с извънземни представители, последни резултати от търсенето на планети - потенциални места за наличието на живот, а евентуално и на цивилизация. 

 

Ще участват осем лектори от различни страни, сред които Норвегия, Италия, Русия. 

 

Проф. Лъчезар Филипов разказа, че в световен план някои учени очакват, че до пет-десет години ще се осъществи такъв контакт с представители на извънземни цивилизации.

 

"Няма гаранция, че те ще бъдат хуманоиди, може да е съвсем различна форма", обясни Филипов. 

 

По думите му темата "извънземен разум" не е тема само на физици и астрономи, а на цялото общество, трябват лингвисти, философи, психиатри. 

 

Ние не знаем с кого ще се срещнем и как ще се срещнем, предстоят много неща, трябва да се подготвим, коментира ученият от БАН. 

 

Източник: dir bg

Снимка: Интернет

 

"Карай Смело София 2016" ще се проведе този уикенд

Утре и в неделя са двата дни на кампания "Карай смело", която цели да популяризира градското колоездене и се организира от спортен клуб „Байктраял София“ в партньорство със Сердика Център, Фондация „София – европейска столица на спорта 2018“ и сдружение „Велоеволюция“.  Форматът ще се проведе на 22-23 октомври 2016 г. от 12 ч. в Сердика Център София и е за тези, които искат да се чувстват бързи и уверени на колело.

 

Карай Смело е събитие със социална отговорност, което да цели да образова възможно най-много хора и даде практични и теоретични насоки за градското колоездене.

 

Програма

 

Събота:

 

12:00-13:00 Обучение първа долекарска помощ (теория и практика)

 

13:00-13:30 Байктраял демонстрации

 

13:30 – 16:45 Байктраял обучение (практика)

 

13:30 – 16:45 Градско вело обучение с инструктор в реална градска среда

 

(практика) – 3 обучения с дължина един час започващи в 13:30, 14:30, 15:30.

 

15:00 – 15:45 Правилник за движение по пътищата (теория)

 

15:45 – 16:15 Техническо вело обучение (теория и практика)

 

16:15 – 17:00 Състезания за начинаещи и напреднали

 

 

 

Неделя:

 

12:00 – 12:30 Байтраял демонстрации

 

12:30 – 13:30 Обучение първа долекарска помощ (теория и практика)

 

13:30 – 16:00 Байктраял обучение (практика)

 

13:30 – 16:00 Градско вело обучение с инструктор в реална градска среда

 

(практика) - 3 обучения с дължина един час започващи в 13:30, 14:30, 15:30.

 

15:00 – 15:45 Правилник за движение по пътищата (теория)

 

15:45 – 16:15 Техническо вело обучение (теория и практика)

 

16:00 – 17:00 Байтраял демонстрации

 

Източник: focus

Снимка: Интернет

300 вида уиски и много настроение на Уиски Фест София 2016

Любителите на уискито се запознаха с над 300 вида от кехлибарената напитка на тазгодишния Уиски Фест. Най-големият фестивал за уиски култура се проведе в три дни - от 28 до 30 октомври.

 

Ценителите на питието опитаха любимите си марки, както и от лимитирани серии, които се представят за първи път в България. Също така бяха изложени и напълно непознати брандове за българските ценители. Любителите опитаха традиционните ирландски, шотландски и американски напитки, но също така имаше и японски и тайвански.

 

С чаша в ръка посетителите обикаляха и имаха възможност да получат подробна информация за спецификите, традициите и иновациите в производството на съответното питие от уиски експертите.

 

Освен дегустацията на уиски, музикалната селекция също допринасяше за доброто настроение на гостите. Имаше и демонстрации как се правят най-интересните уиски коктейли.

 

За първи път тази година на фестивала имаше и отделна зала, в която ценителите опитаха различни видове ром и коняк.

 

Началото на Уиски Фест София 2016 бе сложено от трима посланици - на САЩ, на Ирландия и заместник-посланика на Великобритания.

 

 

 

 

Източник: Труд

Снимка: Интернет

Тамплиери от цял свят се събират в София

Тамплери от цял свят се събират в София за най-висшия форум на OSMTH - Международната организация на рицарите тамплиери от Йерусалим. България е домакин на есенния Велик магистрален съвет, който заседава два пъти годишно, съобщи за "Стандарт" Великия приор на Велик приорат България генерал-майор (о.р.) Румен Ралчев.

 

Днес в София кацат Великия майстор на Ордена бригаден генерал Патрик Рей и Великия командер полк. Марсел де Пичиото.

Първите офицери от резерва на САЩ и Русия си дават среща в София преди Магистралния съвет. По инициатива и покана на Румен Ралчев в България пристигат генерал - лейтенант Джефри Филипс, ръководител на Асоциацията на офицерите от резерва на САЩ и армейски генерал Михаил Моисеев, председател на Съюза на ветераните на Русия. Моисеев е депутат в руската Дума.

Ралчев и гостите ще поднесат утре цветя пред паметника на Назнайния войн. А малко по-късно - от 16 ч., ще седнат на една маса във Военния клуб с резервисти от България. Форумът ще дискутира най-наболелите проблеми, свързани със сигурността и мигранската криза. А също така и възможностите резервистките организации в отделните държави да помогнат за спряването с бежанската криза.

Подобна среща на високо ниво се организира за първи път в България. Офицери с толкова богат опит могат да дадат ценни съвети на държавата, коментира за "Стандарт" Румен Ралчев.

 

 

 

 

Източник: Стандарт

Снимка: Интернет

 

tes