A A A

"София диша 2016" продължава тази неделя на ул. "Московска"

"София диша 2016" продължава тази неделя на ул. "Московска" с акцент върху културната програма и в подкрепа на младите български таланти.

 

Централната софийска улица ще бъде превърната в пешеходна зона и следваща локация на градския празник, от паметника на В. Левски до ул. "Г. С. Раковски", от 16:00 до 22:00 часа.

 

Тази неделя може да видите изложба - склуптора на Златин Орлов и Румен Панайотов, на пресечната улица "Париж" 1.

 

Двамата автори ще покажат творби изпълнени в камък и метал в екстериорна среда. Златин Орлов е преподавател в Националната художествена академия, работи в областта на съвременната метална пластика, негова творба е част от постоянната експозиция на Националната художествена галерия.

 

Румен Панайотов е съвременен български автор, който работи в сферата на пластичните изкуства, а негови творби са част от колекциите на европейски компании и институции.

 

Част от представянето на младите, български творци, е и инсталацията на Стела Ганчева – "Болка".

 

Обектите са изработени са от дърво, хартия, пластмаса, плексиглас, гума и др., с идеята за създаване на съвременна пластика и нови перспективи. Чрез материалите, които използва Стела Ганчева показва връзкатa между прозрачното и плътното, тежестта и лекотата, здравината и крехкостта. Точно, както са направени човешкият ум и тяло.

 

По време на фестивала ще слушаме музика от Sound Ninja, които ще представят мобилно, музикално студио, в което ще демонстрират най-новите техники и програми за индивидуално и споделено музициране.

 

Sound Ninja Music Academy е първата и единствена по рода си академия по софтуерно продуциране на музика, миксиране, DJ-инг и контролери в България.

 

Отново ще има литературни четения и представяния на млади, български писатели от издателство Колибри и издателство Асеневци.

 

Бързи езикови умения по български и немски език устаниците ще получат, ако се включите в работилницита на Lingucards, а най-новата лятна програма на световната мрежа за късометражно кино Future Shorts ще има три прожекции по време на фестивала – от 16:00, 18:00 и 20:00 ч.

 

 

Източник: lifestyle bg

Снимка: Интернет

 

 

tes