A A A

Академичен форум за извънземни гостува в София

Според проф. Филипов контакт с извънземен разум би помогнал да решим някои от проблемите, пред които сме изправени, например с енергията. 

 

Освен това по думите му ние се намираме пред екологична, социална, морална криза, а трудно можеш да разбереш дефектите на една система, ако си вътре в нея. Ученият смята, че извънземният разум не е агресивен и се мотивира с артефактите, които според него показват, че е имало посещения - и при маите, и в Египет, и в Китай, и в Персия. 

 

Стивън Хокинг: Контактът с извънземните ще е пагубен за нас > > 

 

На конференцията ще бъдат разгледани и неидентифицираните аерокосмически феномени, ще бъдат показани документи, потвърждаващи контакти с извънземни представители, последни резултати от търсенето на планети - потенциални места за наличието на живот, а евентуално и на цивилизация. 

 

Ще участват осем лектори от различни страни, сред които Норвегия, Италия, Русия. 

 

Проф. Лъчезар Филипов разказа, че в световен план някои учени очакват, че до пет-десет години ще се осъществи такъв контакт с представители на извънземни цивилизации.

 

"Няма гаранция, че те ще бъдат хуманоиди, може да е съвсем различна форма", обясни Филипов. 

 

По думите му темата "извънземен разум" не е тема само на физици и астрономи, а на цялото общество, трябват лингвисти, философи, психиатри. 

 

Ние не знаем с кого ще се срещнем и как ще се срещнем, предстоят много неща, трябва да се подготвим, коментира ученият от БАН. 

 

Източник: dir bg

Снимка: Интернет

 

 

tes