A A A

Фонтаните ще охлаждат софиянци от утре

Фонтаните ще охлаждат софиянци от утре. Шадраваните ще бликнат пред Народния театър „Иван Вазов” и президентството, на площад „Бански” до ЦУМ и в Южния парк до централния му вход. От неделя пък ще се пуснат и водоскоците в парка „Заимов”, Банкя, градината „Буката” и в район „Изгрев”. Трите каскади пред НДК и топките в пешеходния подлез ще бъдат пуснати след няколко седмици, в цветовете на трибагреника ни.

Всички каскади са проверени и са безопасни, обясниха то „Московска” 33. Навсякъде са поставени предупреждения, че къпането във фонтаните е забранено.

 

От столична община планират да засадят през годината и 12 000 дървета в горските територии. Още 600 пък ще пазят сянка в центъра. Нови червени кестени ще има по булевардите „Ген. Столетов”, „Пенчо Славейков”, „Джеймс Баучър”, „Рожен” и улиците „Нишава” и „Ангиста”, а кълбовидни шестили ще има по „Цар Симеон”, „Граф Игнатиев” и „Позитано”. Ясен ще се засажда по ул.“Оборище“ и бул.“Дондуков“, а червенолистен явор по улиците “Любляна“ и “Добротич“. В зелени площи, паркове и градини са засадени 560 000 пролетни цветя, от които 180 000 лалета.

 

Източник: Монитор

Снимка: Интернет

 

tes