A A A

6 причини да прекарате известно време в чужбина

Да пътуваш в чужбина за кратка ваканция е готино, но от това има доста по-големи ползи, пише Mental Floss.

Престоят на непознато място ни прави по-оправни, разширява познавателните ни умения и ни запознава с чужди култури и езици. И това далеч не е всичко, както ще се убедите от следните 6 причини защо е добре да прекарате известно време в чужбина.

1. Стимулира креативността

Когато физически се отделите от зоната на вашия комфорт, това отключва нови предизвикателства и възможности. Това е така, защото мозъкът ни навлиза в стадий на повишено внимание, което ни позволява да станем по-наблюдателни и възприемчиви.

2. Подобрява комуникациите

Когато не можете да говорите езика, нямате избор освен да се научите да общувате по друг начин. Комуникацията е комплексен процес на взаимодействие с човека срещу вас, а научените така умения са приложими и в други области.

3. Повишава потенциала за учене

Животът в чужбина ви помага да се свържете с хора с друга култура и произход, както и да се научите да уважавате и възприемате различните неща - качества, полезни на всеки професионалист.

4. Подобрява познавателните умения

Непознатата среда ни прави по-възприемчиви и отворени към новостите, а умението да научиш втори език променя формата на мозъка и неговия конгитивен капацитет.

5. Засилва продуктивността

Въпреки, че си мислим, че продуктивността ни зависи най-вече от денонощната работа и масовото пропускане на отпуските, оказва се, че пълноценната почивка в чужбина помага да бъдем по-свежи и работни в офиса.

6. Развива наблюдателността и оправността

Престоят и самото пътуване до далечни и непознати места ни кара да бъдем по-наблюдателни, да планираме добре и да се справяме по-бързо с възникващи проблеми и неприятни изненади.

 

Източник: Обекти

Снимка: Интернет

 

tes