A A A

Минаваме на смарт печки и хладилници

В близките няколко години ще купуваме все повече умни домакински електроуреди. Смарт печките, хладилниците, климатиците и др. ще имат все по-голямо присъствие в домовете ни. Както и при телефоните, напоследък делът на хората, които си купуват някакво оборудване за дома, предпочитат то да бъде по-модерно и "смарт”. Това се отнася включително и за потребителите в България. Процесът на дигитализация е една от основните тенденции на пазара, а оттам и при проектирането и производството на съвременна бяла техника.

 

Проучване показва, че в световен мащаб до 2018 г. т.нар. умни електроуреди ще заемат около 20% или дори повече от пазара. 

 

На практика всеки от нас, ако не разполага с такива, то поне е виждал у негов познат или роднина печка, която можеш да се настройва кога да се включи и на колко градуса, пералня, която работи с т.нар. отложен старт и започва да работи в определен час така, че да е изпрала, когато човек се прибере от работа. Или пък климатик, свързан със смартфона, от който може да се настрои още докато пътуваме към вкъщи и когато пристигнем, температурата у дома вече да е на желаното ниво.

 

Малко по малко дигитализацията ще заема все по-голям дял в домакинските електроуреди. След само няколко години ще бъде изключително разпространена практика умната ни фурна да ни показва докъде е стигнало печенето и как изглежда в момента на готвене ястието, докато се веселим с гостите на масата в хола чрез камера, свързана с телефона. Чрез комуникативното устройство в джоба ни и хладилникът ще ни казва какво има в него, за да не забравим да купим нещо необходимо, докато сме в магазина.

 

Източник: inews

Снимка: Интернет

 

tes